Ocon i Perez vrebaju iznenađenje

force india

Esteban Ocon i Sergio Perez su ostvarili odlično sedmo i osmo vrijeme u kvalifikacijama za VN Japana. Sutrašnju će utrku startati s petog i sedmog mjesta.

Ocon je ponovno bio brži od iskusnog momčadskog kolege Sergija Pereza i imati će priliku iskoristiti kazne finskog dvojca Bottas-Raikkonen za dolazak do rezultata sezone ako ostvari bolji plasman od petog mjesta.

Ocon navodi da će pritiskati u utrci i braniti mjesto od potencijalnih napadača. “Neće biti lako sačuvati poziciju, ali to ćemo definitivno pokušati”.

“Staza nije laka za pretjecanje i već smo vidjeli kako se napadači znaju mučiti u zavjetrini. Nadam se da ćemo uspjeti i osvojiti dobre poene”.

O strategiji se Francuz nije izjasnio. Pravda se da će tek poslije na unutarmomčadskom sastanku odlučiti hoće li odabrati strategiju jednog ili dva ulaska u boks.

Momčadski kolega Perez smatra da imaju odlične startne pozicije i da su ostvarili maksimum.

“Imamo sve što nam treba za sjajan vikend. Moramo uvijek biti blizu vrha za iskoristiti potencijalnu priliku. Pobijedili smo izravne konkurente i možemo biti zadovoljni”, zaključio je Perez.