U sjeni velikog dvoboja glavnih suparnika za osvajanje naslova svjetskog prvaka se desila prava drama unutar Force Indije. Ponovno je zaiskrilo među dvojcem Perez – Ocon s tim da je ovog puta prošlo s ozbiljnijim posljedicama.

Vozači Force Indije su na VN Kanade bili bitan čimbenik u borbi za postolje. Oba su se vozača nalazila za repom trećeplasiranog Ricciarda. Sergio Perez se nalazio u boljoj poziciji, ali mu se momčadski kolega Ocon rapidno približio na svježim gumama.

Meksikanac je dobio naredbu iz boksa da propusti mlađeg kolegu Ocona kako bi napao Ricciarda, ali se oglušio misleći da ga može i sam prestići. Na kraju je obojicu prestigao Vettel i srećom su obojica završili na četvrtom i petom mjestu jer se atmosfera u zadnjim krugovima poprilično zahuktala.

Ovog su vikenda u Azerbajdžanu po prvi put imali priliku pobijediti na Velikoj nagradi, ali u ključnom trenutku nakon restarta su se sudarili u drugom zavoju. Ovoga puta nije bio kriv Perez, već Ocon nemarnim zatvaranjem kolege nakon čega je došlo do kontakta te oštećenja bitnih dijelova na oba bolida.

Francuz je reagirao nepromišljeno i(li) nemarno jer su nepotrebni incident mogli izbjeći te dovesti momčad do prve pobjede, a u najmanju ruku dvostrukog postolja! Poslije se ispostavilo da Hamilton mora u boks, a Vettel na odsluženje kazne što bi značilo da ih je samo Red Bull Daniela Ricciarda mogao ugroziti.

Ipak, glavnu krivicu za incident snosi momčad, a ne vozači jer su očito jako loše obavili razgovore kad je prvi put zaiskrilo na VN Kanade.

Nedopustivo je da unutar privatne momčadi koja predvodi “ostatak” društva dolaze ovakve greške. Njima je svako osvojeno postolje sada zlatno i ključno za opstanak u gornjem društvu, a olako prosipanje bodova kao ponašanje pijanog milijardera.

Sada vodstvo mora uzeti stvari u svoje ruke i lupiti šakom o stol jer priliku kakvu su imali u Baku možda ne vide u idućih 10 godina!