Izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta otkriva kako je u toku razmatranje održavanje jedne MotoGP utrke u centru grada.

Ezpeleta je je rekao kako je prijedlog za održavanje utrke u neimenovanom “toplom gradu” na stolu i da bi mogao biti dodan u rastući kalendar utrka u narednim godinama.

“Moguće je da postoji urbana staza za MotoGP. Postoji izvjestan projekt u toplom gradu”, navodi.

“U teoriji bi glavna ravnica staze bila zadržana na ulici, dok bi boksovi bili natkriveni i integrirani u egzibicijski centar.”

“Za vikend kad se održava Velika Nagrada, taj prostor će se koristiti u trkaće svrhe, a u ostatku godine za mnoge druge stvari”, dodaje Ezpeleta.

U 2018. godini je dodana utrka na Tajlandu, a Finska je spremna pridružiti se 2019. godine kao 20. utrka u kalendaru.

Dorna je vodila razgovore o održavanju utrke u Meksiku i s Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao kandidatu za održavanje ulične utrke.

Ezpeleta je rekao da je čak osam drugih zemalja pokazalo interes za održavanjem MotoGP utrka u budućnosti, ali uz to je i naglasio da se ne planira proširivati prvenstvo na više od 20 utrka.

“Trenutno postoji popis od oko osam zemalja koje žele ugostiti utrku svjetskog prvenstva, ali ne možemo napraviti 26 utrka”, zaključio je Ezpeleta.