Massa želi nastaviti u Williamsu

massa

Felipe Massa se osjeća spremnim za još jednu sezonu u Formuli 1. Brazilac je opozvan iz najkraće F1 mirovine nakon iznenadnog povlačenja Nice Rosberga i transfera Valtterija Bottasa u Mercedes.

Felipe Massa kaže da nije imao nikakva očekivanja poslije VN Brazila, ali da se preko noći sve prekrenulo.

“Rosbergova odluka mi je sve promijenila. Odjednom sam morao “prešaltati” stanje uma. Sad sam nazad na poslu i moram se iz tjedna u tjedan maksimalno pripremati. Sretan sam kako vozim, ali nisam zadovoljan srećom u utrkama”.

“Dvaput sam probušio gume, jednu u Rusiji i jednu u Barceloni. Onda sam u Kanadi pogođen u trećem zavoju. Mislim da je to malo previše nesreće u kratkom periodu”.

“Razumijem ponašanje bolida i što se toga tiče, nema problema, samo što se sreća mora preokrenuti”.

Massa kaže da uživa u novim F1 bolidima koji imaju razinu prijanjanja veću nego ikad. Upitan da li bi ostao u F1 iduću sezonu, odgovorio je: “Vjerojatno da, spomenuo sam to nedavno. Stvari se dobro razvijaju i osjećam se kompetitivno jer mi bolid i nova pravila odgovaraju”, zaključio je Felipe.

Williams je već pokazao interes za mlađe vozače poput Sainza i Kvyata, ali oni su ugovorom bili već vezani za 2017. godinu. U zadnje se vrijeme u igru uključio i Pascal Wehrlein kao izgledna Williamsova akvizicija.