Massa: Williams bi bez mene bio puno lošiji

massa

Felipe Massa vjeruje kako bi momčad Williams mogla otići u krivom smjeru ako ga ne ostave uz Lance Strolla za sezonu 2018.

Felipe Massa je pred istekom ugovora, a momčad se bacila u potragu za potencijalnom zamjenom u vidu Roberta Kubice i Paula di Reste. Dvojac je obavio testove u autu iz 2014. godine, ali tehnički direktor Paddy Lowe tvrdi kako je Massa još u igri.

“Frustrirajuće je kad vidim da momčad pokušava ići u smjeru koji bi im više naštetio nego doprinio”, kazao je Massa. “S obzirom da Lance još napreduje, a ja još vrlo dobro vozim, mislim da bi momčad trebala ostaviti stvari kakve jesu”.

Massa vjeruje kako Lowe želi da ostane, ali financijski bi se aspekti mogli pokazati ključnim. “Jako volim Paddya i on zna što je najbolje za tim. Momčad zna 100% za što sam sposoban, ali nažalost, novac je jako bitan u cijeloj priči”, govori Massa.

Massa vjeruje da će momčad ostaviti stvari kakve jesu jer bi time potvrdili profesionalnost i ozbiljnost top momčadi.

36-godišnji se veteran nalazi u poretku na 11. mjestu, s 2 boda više od kolege Strolla. Ove je sezone imao nekoliko incidenata od kojih su bušenje gume u sukobu s Oconom na VN Rusije i Alonsom na VN Španjolske najupečatljiviji.

“Pozicija na kojoj se nalazim u prvenstvenom poretku je radi mojih grešaka. Vjerujem da sam zbog tih okolnosti izgubio dvadesetak bodova. U kvalifikacijama odrađujem posao prema očekivanjima, i vrlo sam zadovoljam formom kroz cijelu sezonu”, obrazlaže Felipe.

“Da sam imao sreće i bodova koliko sam trebao imati, vjerojatno bih se borio s dečkima iz Force Indije. Vjerujem da izvlačim sve što mogu iz paketa i osjećam se ugodno dok vozim. Mislim da mi ovogodišnji bolidi odgovaraju vozačkom stilu i da smo dobro povezani”.

Massa navodi kako mu prijašnje verzije Williamsova bolida nisu odgovarale jer na užim gumama nije imao željeni grip te bi bolid često biježao bokom kroz zavoje što bi dodatno trošilo gume.

“Sada mogu dati sve od sebe, a to me motivira. Vjerujem da mogu pokazati još što šta i upravo radi toga želim nastaviti F1 karijeru”, zaključio je Massa.