Marquez: U Barceloni najviši pritisak u karijeri

marquez

Aktualni MotoGP prvak Marc Marquez kaže kako je osjećao ogroman pritisak za ostvarivanje dobrog rezultata u Barceloni, nakon što je imao čak pet padova tokom trkaćeg vikenda.

Marquez je ove godine dva puta završio utrku padom, u Argentini i Francuskoj, dok je u Barceloni pao četiri puta u subotu i jednom na nedjeljnom zagrijavanju.

U utrci se uspio održati na kotačima te unatoč ranijoj dominaciji Honde završio kao drugoplasirani s 3,5 sekundi zaostatka za Andreom Doviziozom.

“Iskreno, prije utrke sam osjetio puno više pritiska nego kad se borim za prvenstvo u posljednjoj utrci”, izjavio je Marquez.

“Nakon pet padova tijekom vikenda… Svaki put, ako provjerite, to je bilo nakon samo jednog kruga. Bilo je stvarno teško i znao sam ako ne završim utrku da će pritisak od navijača i novinara biti strašno velik!”

“Sve u svemu, kada trebate napraviti razliku, to je u ovakvim situacijama. Morate ostati snažni i zadržati svoj stil”, dodaje Marquez.

“U utrci sam bio oprezan, ali pritiskao sam kao i uvijek!”

Marquez priznaje da ni on ni njegov timski kolega Dani nisu imali odgovor za Doviziosovu brzinu na pravcu.

“Vozio sam prilično glatko za moj stil, a u takvim okolnostima je Dani Pedrosa jedan od najboljih. Danas sam rekao da ću kopirati sve Danijeve linije, a onda ću pritisnuti i prebaciti se na moj stil nekoliko krugova”, prisjeća se Španjolac.

“Mogao sam pratiti Doviziosa, ali čim bi stigli na ravnicu jednostavno bih ga izgubio. Previše bi otišao, ništa se nije moglo napraviti. Napravio je jako dobar posao.”

Yamahe su podbacile

Marc je smanjio svoj deficit za vodećim na 23 boda nakon loše predstave Yamahe u Barceloni. Priznaje da su teškoće glavnih rivala dobar znak za nastavak njegove kampanje u osvajanju naslova.

“Pozitivna je stvar za nas da Yamaha ima još neke staze na kojima se muče.”

“Mi imamo problema na više staza od njih. Moramo nastaviti pritiskati jer vjerujem i znam kad mi se vrati osjećaj da sam u vrhu, bit ću najjači”, ohrabreno je zaključio Marquez.