Marc Marquez, favorit za osvajanje titule u sezoni 2017. tvrdi da Honda neće koristiti timske naredbe kako bi mu pomogli u realizaciji osvajanja prvenstva.

Marquez je imao prvu priliku prošlog vikenda u Sepangu osigurati titulu, no uspio je doći tek do četvrtog mjesta, dok mu je glavni rival Dovizioso pobijedio i time ostao u igri do posljednje utrke.

Marca i Dovija dijeli 21 bod što znači da Talijanu igra samo pobjeda, a Španjolac treba biti bolji od 11. mjesta kako bi osvojio svoju četvrtu titulu i kraljevskoj klasi.

Ducati je poslao “kodiranu poruku” Lorenzu u Sepangu kako bi Dovizioso pobijedio i ostao u igri, a s druge strane Marquez je uvjeren da Honda neće dati instrukciju Pedrosi.

“U Valenciji neće biti timskih naredbi unutar Honde. Najbolja naredba bi bila da Dani pobijedi tamo”, rekao je Marquez.

“On mora dati svojih 100 %. To je jedna od najboljih staza za njega jer je on vrlo brz tamo i mogao bi pobijediti.”

“Dat ću sve od sebe na treninzima i zagrijavanju. Vidjet ćemo gdje smo i što smo u stanju učiniti. Neću počinjati utrku da bih završio samo 11.” objašnjava Španjolac.

Iako Lorenzo tvrdi da nije vidio instrukcije s nadzorne ploče o propuštanju Doviziosa, priznao je svijest o situaciji u prvenstvu i da mu nitko nije trebao posebno govoriti što da radi u tom trenutku.

Marc također priznaje da bi učinio isto da se nalazio na Lorenzovom mjestu: “Ja bih učinio isto. Možete se boriti za pobjedu, ali vaš kolega i momčad se bore za naslov.”

“To su stvari koje je nekad teško prihvatiti, ali su dio našega posla”, zaključuje Marquez.