Aktualni svjetski prvak Marc Marquez dolazi na legendarni Le Mans kao vodeći vozač u poretku kraljevske klase.

Marquez je preuzeo vodstvo nakon uzastopnih pobjeda u teksaškom Austinu i pretprošlog vikenda u Jerezu. Ovoga ga vikenda za razliku od dominantnih izvedbi u prošle dvije utrke čeka teži posao.

Staza Le Mans osim što je poznata po promjenjivom vremenu, Marquez na njoj ostvaruje promjenjive rezultate. Konfiguracija s učestalim jakim ubrzanjima i jakim kočenjima se pokazala nepovoljnom za Marqueza i Hondu. Španjolac je pao u utrkama 2016. i 2017. godine.

Još se iščekuje za što se Honda odlučila po pitanju aerodinamičnih dodataka ovog vikenda jer se tokom sezone smije koristiti samo jedna verzija aero-krilaca.

Marquez drži vodstvo ispred domaćina Johanna Zarca za samo 12 bodova, ali nije osvojio mjesto na postolju od 2014. kada je pobijedio.

“Le Mans je staza na kojoj ćemo morati teško raditi i dati sve od sebe kako bismo održali dobar momentum”, govori Marquez.

“Već smo uspjeli pobijediti i osvojiti podij u nekim prilikama, ali u svim ostalim smo teško pronalazili brzinu. Svake je sezone nešto bilo bitno drugačije”, dodaje.

“Ove smo godine započeli jako dobro i dolazimo u Francusku na visokoj razini. Pokušat ćemo dobro započeti vikend, a potom dati sve od sebe za još jedan podijski plasman”, zaključio je četverotruki MotoGP prvak.

Lako i brzo promjenjivo vrijeme u Le Mansu je glavna tema vozačima pred vikend, ali se ovaj put očekuje manje dramatično suho vrijeme sa šansom od 6% za kišu.