Red Bullov savjetnik dr. Helmut Marko drži novog partnera juniorske momčadi Hondu pod budnim okom jer bi jednog dana Japanci mogli surađivati i sa seniorskom momčadi.

Marko je izuzetno zadovoljan najnovijim informacijama koje dolaze od momčadi iz Faenze, iako je reputacija Honde nakon trogodišnje kalvarije s McLarenom ozbiljno narušena.

Austrijski je savjetnik naglasio i značaj Fernanda Alonsa i njegovih otrovnih iglica u cijeloj priči.

“Honda je vrlo aktivno i nešto je već pronašla. Vjerojatno će se približiti Renaultu s drugom verzijom motora. Honda je prije držala kompromis zbog specifikacije McLarenove šasije”.

“Nisu se mogli slobodno razvijat i bili su poprilično ograničeni. Alonso je također sve učinio da motor izgleda loše”, dodao je.

Mercedes će prema Markovim riječima biti glavni favorit, naročito u kvalifikacijama gdje mu rivali nisu ni blizu u specijalnom pogonskom modu.

“Taj kvalifikacijski mod je najgora stvar. Uvijek su ispred nas na startu, a pretjecanja su na većini staza gotovo nemoguća. Također u utrci imaju manju potrošnju goriva”.

“Mercedesov je paket očito ispred svih po pitanju upravljivosti, performansa, potrošnje i iskorištavanja energije”, zaključio je Marko.