Lorenzo: Želim više od postolja u Mugellu

Jorge Lorenzo kaže da postoji mogućnost za osvajanje drugog postolja za Ducati na VN Italije, ali da neće biti jednostavno.

Trostruki svjetski prvak Lorenzo je imao delikatan start s novom ekipom nakon devet sezona u Yamahi, no treće mjesto u je Jerezu popravilo sliku.

U toj je utrci Lorenzo završio s 14,767 sekundi zaostatka za pobjednikom Danijem Pedrosom što bi u prosjeku bilo dovoljno tek za šesto mjesto u ostalim utrkama.

Upitan može li se boriti za postolje u Mugellu sa sedme startne pozicije Jorge odgovara: “Volio bih više od podija. Želio bih napraviti dobar start i biti u stanju držati isti tempo kao i momci s vrha i nadoknaditi 14 sekundi zaostka koje sam imao u Jerezu.”

“Ako se popnem na postolje bit ću jako sretan. Ako i ne završim na postolju, a budem blizu pobjednika i tada ću biti sretan”, dodaje Lorenzo.

Lorenzo je jedan od tri vozača tvorničke momčadi Ducatija koji se plasirao u prvih sedam na kvalifikacijama. Andrea Dovizioso starta iz prvog reda s Yamahama Mavericka Vinalesa i Valentina Rossija, a početak drugoga reda pripada Micheleu Pirru.

Nakon što je bio sporiji za 0,577s od osvajača Pole pozicije Vinalesa i 0,317s od momčadskog kolege Doviziosa, Lorenzo se žalio da nije dobijao na friškim gumama koliko i ostali vozači.

“Iz nekog razloga nisam bio dovoljno eksplozivan za jedan brzi krug.” rekao je. “Osjećam se udobnije nego ikada, ali još ne iskorištavam dovoljno sav potencijal”.

“Još smo nešto propustili. Na primjer, Yamaha se poboljšala za čitavu sekundu, a ja sam uspio napraviti napredak od samo pola sekunde do šest desetinki”, zaključio je Lorenzo.

Može li “Kralj Mugella” zasjesti na tron i ovoga puta? Nama jedino preostaje sačekati utrku u 14:00 sati i vidjeti.