Jorge Lorenzo je zadovoljan novim aerodinamičkim krilcima na svome Ducatiju. Smatra da je poboljšao osjećaj i da se više pouzdaje u prednji dio motocikla.

Lorenzo je jako pozitivan nakon testa i Velike nagrade na Brnu iako je bio jedan od gubitnika zbog strateške greške iz boksa.

Pronašao je rješenje u postavkama koje mu je donijelo nešto brzine. Peterostruki je prvak nastavio proces navikavanja i poboljšanja na novi aerodinamički dodatak.

“Danas je bio najvažniji dan u godini za mene. Motor mi pruža odličan osjećaj i veoma sam zadovoljan”, započeo je Lorenzo.

“Bili smo kompetitivni tokom vikenda, ali mislim da smo se danas dodatno poboljšali”, kazao je po odrađenom testu na Brnu.

“Istina je da su bolji vremenski uvjeti, ali pronašli smo solucije u postavkama koje mi odgovaraju vozačkom stilu i dopuštaju da pritiščem više nego prije”, dodaje.

“Meni su nova krilca puno pomogla jer se mogu više pouzdati u prednji dio. Također smo isprobali nove Michelinove prednje gume, ali mislim da nema poboljšanja u usporedbi sa standardnim”, zaključio je Lorenzo.