Jorge Lorenzo kaže kako nije spreman prepustiti prvu GP pobjedu za Ducati momčadskom kolegi Andreu Doviziosu u naredne dvije utrke.

Lorenzo je već ranije u sezoni kazao kako je otvoren za timske naredbe i pomoć Doviju kada dođe vrijeme za to. Ostale su samo tri utrke do kraja sezone, a Dovi zaostaje samo 11 bodova za Marquezom.

U razgovoru s novinarima na sponzorskom događaju, Lorenzo je kazao kako je prerano da tako nešto učini do posljednje utrke.

“Vjerojatno mu neću prepustiti vodstvo u naredne dvije utrke”, odgovorio je Jorge na upit hoće li pomoći timskom kolegi.

“Drugačije je u posljednjoj utrci u Valenciji, ali sada, ako mislim da imam šanse pobijediti, to se ne bi trebalo dogoditi. Da smu u borbi za poziciju možda, ali ako je za pobjedu, vjerojatno je još prerano”, jasan je Lorenzo.

Lorenzo je ponovio svoje frustracije jer još nije pobijedio ove godine na Ducatiju. Izdvojio je utrke u Misanu i Motegiju kao propuštene šanse.

“Propustili smo neke sjajne prilike. Naprimjer u Misanu. Imao sam odlične šanse za pobjedu i vodio pet sekundi. Uvjeti za vožnju su bili delikatni i napravio sam malu grešku zbog koje sam pao”, prisjeća se Lorenzo.

“U Motegiju smo također imali dobru šansu za pobjedu, ali onda je počeo pljusak i nisam imao isti osjećaj kao po normalnom kišnom vremenu. Mučio sam se više nego sam očekivao. Za mene je Motegi bila još bolja šansa za dolazak do pobjede”, kazao je Lorenzo.

“Možda imamo male šanse u Philip Islandu, dok će u Maleziji biti nešto bolje za nas. Moram priznati kako sam doista razočaran ishodom zadnje utrke u Motegiju”, iznosi trostruki prvak.

“Ali kao što znate, trebate uvijek gledati naprijed, zaboraviti prošlost i koncentrirati se na ono što možete učiniti sada”, zaključio je Lorenzo.