Jorge Lorenzo je jedan od gubitnika jučerašnje spektakularne VN Češke u Brnu. Peterostruki je prvak ušao u boks po motor za suho, ali momčad nije bila spremna!

Jorge Lorenzo je imao impresivan start i na novoj verziji Ducatija Desmosedicija počeo odmicati pratiteljima u teškim polukišnim uvjetima.

Ušao je u boks s drugog mjesta, ali kada se vratio nazad bio je daleko od vodećih.

“Današnja je utrka bila jako nesretna. Vrijeme je bilo nepredvidljivo i prestalo je kišiti dok sam bio vrlo brz. Osjećao sam se jako dobro i mislim da bi se borili za pobjedu da je vrijeme ostalo jednako”, započeo je s dojmovima Lorenzo.

“Onda nam se dogodila velika greška s promjenom motora jer kad sam dobio signal od momčadi da uđem u boks, motor za suho nije bio spreman. Izgubili smo dosta vremena i to mi je upropastilo utrku”, nastavio je Lorenzo.

“Zasigurno ćemo naučiti lekciju iz ovoga i nećemo ponoviti istu grešku. Vidjeli smo pozitivne naznake jer smo bili kompetitivni po suhom i mokrom, a iduća je staza Red Bull Ring na kojoj bi trebali biti iznimno konkurentni. Dat ću sve od sebe da to i pokažem u utrci!”, zaključio je Jorge Lorenzo.