Jorge Lorenzo kaže da neće koristiti aerodinamička krilca kakva preferira jer su im u Katru stvorila male probleme na motociklu.

Uvod aerodinamičkih krilaca na Ducatiju u češkom Brnu su se pokazala kao točka preokreta za Jorge Lorenza prošle godine. Time je uspio dobiti više prianjanja na prednjem kotaču i podići razinu pouzdanja u paket.

Nastavio ga je koristiti u svakoj utrci do kraja sezone, ali i na ovogodišnjim predsezonskim testiranjima. Unatoč što mu aerodinamički dodatak odgovara, ovoga će vikenda koristiti Ducati bez krilaca jer ima probleme pri skretanju.

“Čini se da na novom motociklu krilca u sredini zavoja stvaraju neke male probleme. Radi se o određenom osjećaju koji mi se ne sviđa”, govori Jorge.

“U normalnim bih okolnostima preferirao krilca jer sam izgubio brzinu kroz zavoje, ali kako stvari stoje, najbolja je kombinacija prednji dio bez krilaca”.

Iako je drugi trening završio na četvrtom mjestu, Lorenzo se ne osjeća zadovoljnim jer je završio skoro pola sekunde iza kolege Doviziosa i satelitskog vozača Petruccija na identičnom motociklu.

“Uvijek želim više, zato se ne osjećam sretnim s pozicijom i situacijom u kojom smo. Raditi ću na poboljšanju forme i da se osjećam udobnije kako bih bio brzi i bio naprijed”, zaključio je Lorenzo.