Lorenzo kaže da pronalazi pravi stil vožnje za Ducatijev motocikl koji je potpuno nelogičan u odnosu na ono što je imao u devet godina s Yamahom.

Trostruki svjetski MotoGP prvak Lorenzo je ove sezone nastavio karijeru s Ducatijem i trenutno zauzima sedmo mjesto na ljestvici nakon šest utrka. Zasad je ostvario tek jedno postolje u Jerezu.

Na posljednjoj utrci u Mugellu, Lorenzo je nakratko vodio što on smatra da je rezultat hrabrosti, a ne brzine. Utrku je završio na osmom mjestu, a njegov timski kolega Andrea Dovizioso je pobijedio.

Upitan što može naučiti iz Doviziosovih podataka s utrke, Lorenzo tvrdi da se i dalje prilagođava motociklu te kaže:”Vjerujte mi, pokušavam sve da izvučem maksimum iz ovog motocikla”.

“Mijenjam vozački položaj u svakoj utrci, ručice, stražnju kočnicu, sjedalo. Pokušavam sabrati sve podatke svih Ducatijevih vozača da shvatim gdje mi je zaostatak. Pokušavam sve što mogu!”, tvrdi Španjolac.

“Ali nakon 20 godina vožnje na jedan način, nemoguće je sve odjednom promijeniti. Ne možete naučiti novi jezik u dva dana. Sve je složeno. Ovaj motocikl morate voziti na malo nelogičan način da budete konkurentni. To je sasvim suprotno od Yamahe”, navodi Lorenzo.

“Trenutačno moje utrke i nisu baš najbolje. Ponekad dobre, ali ne i odlične!”

“Kada budem siguran u motocikl i kada se ponovno budem osjećao svoj, opet ću biti odličan u utrkama”, dodaje “Spartanac”.

Lorenzo: Bit ću puno konkurentniji u Catalunyi

Ovog se vikenda vozi poznata katalonska utrka gdje je Jorge doživio svoje najveće uspjehe te vjeruje da će Montmelo biti sretnije mjesto od Mugella.

Također su na ovoj stazi vozači imali proljetne testove gdje je peterostruki svjetski prvak bio najbrži Ducati. Lorenzo će voziti pred domaćom publikom što mu daje dodatnu snagu i brzinu. Publika mu je “pomogla” i u Jerezu da osvoji prvo postolje s Ducatijem.

“Ovdje u Catalunyi sam uvijek imao dobar osjećaj i dobre rezultate. Mislim da bi se uvjeti u Montmelu mogli mijenjati, morat ćemo shvatiti kako se različiti motocikli prilagođavaju promjenama na stazi, no referenca koju imamo iz svibanjskog testa je vrlo dobra.”

“Bio sam najbrži Ducatijev vozač ovdje i to mi daje snagu da budem još bolji pred svojom publikom. Sve je moguće na ovoj stazi i siguran sam da ću biti konkurentniji nego u Italiji”, zaključio je Lorenzo.