Niki Lauda nakon prvih šest utrka sezone vjeruje kako je Sebastian Vettel istinski favorit za osvajanje naslova ove godine.

Priznao je da još ima poprilično utrka ispred nas i da se svašta može dogoditi, ali i da je Ferrari trenutno bolji bolid od njihovog Mercedesa W08.

Vettel je dosad četiri od šest puta bio bolje plasiran od Hamiltona, ima 25 bodova više pa Lauda zaziva kvar na Nijemčevu bolid da se Hamiltonu poboljšaju šanse.

Valtteri Bottas se nakon VN Rusije prometnuo u potencijalnog izazivača i kradljivca bodova Lewisu Hamiltonu, dok u Ferrariju Kimi Raikkonen ne uspijeva konkurirati Vettelu (0:6 omjer u utrkama).

“Vettel je pobijedio jer je bio brži kada se Raikkonen zaustavio”, kazao je Lauda nakon VN Monaka o borbi za prvo mjesto.

“Ferrari ima mjesto u mom srcu. Bili su odlični, a mi nismo. Prvenstvo ide u smjeru Vettela. Ako ne bude imao tehničkih problema, prvenstvo je već gotovo”, smatra legendarni Austrijanac.

“Još sam u ponedjeljak bio ljut zbog lošeg izdanja, ali sada moramo pronaći optimalnu radnu temperaturu guma. Ferrari je uhvatio snažan momentum i ako se ovako nastavi, prednost će postati nedostižna”, zaključio je.