Robert Kubica i Paul di Resta će sudjelovati u testu Williamsova bolida iz 2014. godine ovog mjeseca. Cilj momčadi je pronalazak adekvatne zamjene za Felipea Massu u 2018. godini.

Planovi momčadi da testiraju Kubicu već u Suzuki u bolidu iz 2014. godine su propali jer Strollovi nisu dopustili da se bolid koristi u ičije svrhe.

Williams će stoga organizirati test s vlastitim bolidom. Događaj će se odviti najvjerojatnije sredinom listopada u Silverstonu, nakon čega slijedi ozbiljniji test nakon nekoliko dana u mađarskom Hungaroringu.

Poljak će na Williamsovom dvodnevnom testu u Mađarskoj sudjelovati prvog dana, a drugog dana u kokpit ulazi Škot Paul di Resta.

Ovo će momčadi omogućiti direktnu komparaciju i Kubičinu sposobnost s vrlo dobrim di Restom koji je mijenjao Felipea Massu na VN Mađarske.

Oba su vozača u ranim tridesetima i procesu ponovnog povratka. Napustili su F1 s različitom pričom. Di Resta je na kraju 2013. godine izgubio sjedište u Force Indiji s kolegom Sutilom od Pereza i Hulkenberga, a Kubica se povukao početkom 2011. zbog teške ozljede ruke zadobivene na rally natjecanju.

Williams traži iskusne vozače koji će napraviti iskorak i poboljšati generalne performanse. Felipe Massa je još u igri za sjedište, ali veliko bi iznenađenje bilo kad bi ga Claire Williams odlučila zadržati.

Williamsu je na oku i mladi Pascal Wehrlein. Bivši DTM prvak vozi svoju drugu F1 sezonu i ostvaruje solidne rezultate za Sauber, ali ovo mu je zadnja sezona u švicarskoj momčadi koja dogodine psotaje Ferrarijeva B momčad.

Iako je Pascal dio Mercedesova razvojnog programa, put ka Williamsu mu priječi stavka naslovnog sponzora Williamsove momčadi koja nalaže da jedan od vozača bude zrelije dobi (28+).

S obzirom da je Stroll još tinejdžer, a Pascal još nije napunio 23, momčad se bacila u lov na stare lavove.