Šef Red Bulla Christian Horner se osvrnuo u najnovijem F1 podcastu na odlazak Daniela Ricciarda iz momčadi. Kada mu je rekao da će ih napustiti, mislio je da se šali.

Horner kaže da su Ricciarda pokušali nagovoriti kao što momci nagovaraju cure na spoj, ali one se drže neodlučno i nećkaju se.

“Morali smo se pošteno sagnuti da bi to ostvarili, ali ako nečije srce nije u tome….onda nema smisla”, govori Horner.

“Ponudili smo Danielu sve što je želio u tražio, ali to očito nije bilo dovoljno. Bili smo mu čak spremni ponuditi jednogodišnji ugovor tako da uskoči u Ferrari ili Mercedes ako se otvori prilika u narednih 12 mjeseci”, objašnjava.

“Nije bilo do novaca i statusa, predanosti i trajnosti. Mislim da je osjetio trenutak u kojem mora nešto napraviti u ovoj fazi karijere. Možda se radilo o inspirativnom odabiru, ali zbog kojeg bi poslije mogao žaliti”, zaključio je Horner.

Pred ljetnu stanku, pratitelji F1 su sa velikim interesom pratili razvoj situacije oko Ricciardove budućnosti. Iako ga se početkom sezone smještalo u srebrni i crveni tim, Ricciardo je priredio još veći šok odlaskom iz Red Bulla u Renault.

Francuzi su osjetili dobru priliku i iskoristili je te će u momčadi imati vrhunski vozački duo Ricciardo – Hulkenberg. To će zasigurno biti dovoljan motiv da inženjeri iz Enstona podignu razinu i pripreme bolid za napad na top 3 momčadi.

Iako se špekuliralo dosta vremena kako je Ricciardo otišao iz Red Bulla jer je osjećao da se momčad naginje put Maxa Verstappena i zbog tenzija koje je nekad s njim imao, Red Bull odbacuje takve priče.

Kada se Ricciardo došao izjasniti o odlasku iz momčadi, Horner je mislio da se Australac zafrkava, priznao je u službenom F1 podcastu.

Australac i Red Bull su od 2014. do danas ostvarili 7 pobjeda i 29 podijskih plasmana. Bilo bi ih vjerojatno i više da Mercedes nije imao dominantni motor zbog kojeg je Red Bull imao učestale konflikte s dobavljačem Renaultom.