Bivši svjetski prvak F1 Damon Hill kaže da ga je akcija Maxa Verstappena nakon sudara s Estebanom Oconom prisjetila na velikana sporta Ayrtona Sennu.

Verstappen je uskraćen za pobjedu nakon što ga je Ocon izvrtio prilikom napada, iako je zaostajao za čitav krug. Na kraju utrke je bijesan izašao iz bolida i suočio se s Oconom na vaganju.

Hill se u svojoj bogatoj trkaćoj karijeru imao priliku boriti s žestokim Michaelom Schumacherom, ali i Ayrtonom Sennom. Njih dvojicu navodi kao podjednako sklone sukobu ako bi ih se oštetilo na stazi.

senna schumacher

Za Autosport je kazao: “Bio je jedan momak koji bi se često zalijetao u ljude. Mislim na Sennu. To je kao obrazac koji evoluira dok su još mladi i ne razumiju. Ocon je naravno trebao ostati van ovog konflikta s vodećim u utrci, ali i Max se poigrao s njim umjesto da se upitao ‘Što ovaj momak izvodi?'”

“Ne želim biti kritičan prema Maxu jer kritika neće učiniti bitnu razliku. On će nastaviti riskirati i voziti kako inače vozi, ali će nešto i naučiti i eventualno biti spreman voziti kao Lewis Hamilton što sada vozi”, objašnjava Hill.

“I on će shvatiti koliko je to bitno. Pobijediti utrku je jako bitno i vrijedno i ne smijete dopustiti da vas smiješne stvari kompromitiraju”, dodaje.

Hill o incidentu s Oconom ima razuman stav: “Ocon je imao pravo prestići Maxa, ali s ekstremnom brigom da ne uprska borbu za pobjedu. Trebao je upitati preko radija da objasne Red Bullu kako se pokušava vratiti u krug s vodećima”.

“Ali i onda bi ga morao propustiti nakon nekoliko krugova, dočim bi gume popustile”, zaključio je.

Veteran Felipe Massa je prošlog vikenda radio kao sukomentator na brazilskoj televiziji. On je istaknuo kako je Verstappen trebao ostaviti malo više prostora.

“Naravno da je bilo čudno vidjeti Ocona kako pokušava prestići Verstappena u taj trenutak. Tada sam vidio da je Ocon na novim gumama i znam što pravila nalažu. Ako si brži imaš pravo prestići, ali pažljivo, što se na kraju nije desilo”, govori Felipe.

“Ne želim stavljati krivicu na Maxa, ali mogao je ostaviti malo više prostora. Ocon je previše riskirao, ali Max je mogao izbjeći sudar”, jasan je Massa.

O incidentu nakon utrke u FIA-inoj garaži je kazao: “Znate Maxa i kako je to kad se vruća krv zahukta, takve se stvari mogu desiti”, zaključio je.