Helmut Marko kaže da se Danil Kvyat neće ove sezone vratiti u Formulu 1 jer Red Bull više ne stoji iza njega.

Tokom vikenda u Austinu, Kvyat je zazivao hitni sastanak s Red Bullovim menadžmentom oko svoje budućnosti. Naime, 23-godišnji Rus nema ugovor za iduću sezonu.

Iako je ostvario vrlo dobar rezultat i imao vjerojatno najbolji nastup u sezoni, iz Red Bulla su se odlučili za postavu Pierre Gasly i Brandon Hartley u nastavku sezone.

Marko je također zaključio da je došao kraj Red Bullovoj podršci problematičnog Kvyata. “Danil se neće vratiti u momčad”, jasan je Austrijanac jer smatraju da ne može napraviti preokret u formi na duge staze.

Iako je Toro Rosso potvrdio Gaslya i Hartleya za VN Meksika, Marko navodi da će ostati do kraja sezone, a onda će vidjeti koje su im opcije.

Red Bull je trenutno u deficitu s mladim vozačima jer su im donedavni juniori Verstappen i Sainz vrlo brzo stasali i postali vozači seniorskih momčadi.

Pierre Gasly je napokon dobio zasluženu priliku, ali supertalente kao što su bili Max i Carlos trenutno nemaju na raspolaganju u nižim serijama.

Toro Rossu svakako ostaje opcija da potpiše s nekim vozačem izvan vlastitog pogona, poput Pascal Wehrleina, Sergeya Sirotkina ili čak Roberta Kubice.

O tome ćemo definitivno više saznati tokom zimske stanke.