Vozač Toro Rossa Brendom Hartley navodi kako bi mogli promijeniti cilj na otvaranju sezone nakon što su nadmašili očekivanja na testovima.

Toro Rosso pogonjen Hondinom pogonskon jedinicom je uživao na predsezonskim testovima bez tehničkih problema. Osim što su bili odmah iza Mercedesa i Ferrarija brojem krugova, pokazali su i da imaju brzinu za top 10 plasmane.

“Inicijalno smo mislili kako će nam u Melbournu biti teško, ali nakon ovih testova na kojima smo nadmašili, mislim da smo u igri u borbi za bodove”, govori Hartley.

“Mislim da će biti jako gusta borba u sredini poretka, ali nam je ovo svakako bio pozitivan start. Moramo ići po bodove i bilo bi ludo ne reći si to prije Melbourna”, dodaje vozač koji je zamijenio Rusa Danila Kvyata.

“Haas, Renault, McLaren izgledaju vrlo dobro, ali i mi smo tu negdje”.

Na upit o Hondinoj pouzdanosti, Hartley ne krije zadovoljstvo i vjeruje kako su ušutkali one koji su sumnjali u Japance.

“Kad sam posjetio tvornicu prije mjesec dana, svi su bili vrlo optimistični i pozitivni oko novog partnerstva”.

“Vidio sam kako svi naporno rade pa sam i sam podigao letvicu i na kraju smo ostvarili vrlo dobar rezultat pred sezonu. Mislim da je partnerstvo započelo letećim startom”, zaključuje je Hartley.