Toro Rossov vozač Brendon Hartley kaže kako je McLarenov raskid suradnje s Hondom na kraju prošle sezone bio velika greška.

“Mislim da su puno pogriješili”, kaže Hartley za špnajolski sportski list Marca. “Pogonska jedinica je veoma dobra za vožnju i ima više snage nego prošle godine”, dodaje.

“Honda se razvijala u dobrom tempu do kraja godine, a tako je i nastavila preko zime. Mi imamo velike srednjoročne u dugoročne planove s Hondom”.

Hartley smatra kako su prve tri pozicije u prvenstvu iovako rezervirane za velike momčadi, ali da je sve otvoreno u borbi za laskavo četvrto mjesto među konstruktorima.

Šef momčadi Franz Tost navodi kako zasad sve teče dobro i zadovoljavajuće. “Drago nam je da napredujemo na polju performansi i pouzdanosti. Suradnja s Hondom nam je otvorila širok spektar resursa u kojima već uživamo”.

Tost očekuje da neće biti problema s Hondinom pouzdanošću u 2018. McLarenov šef Zak Brown se na njegov optimizam samo nasmiješio i dodao: “Ne vjerujem da je iti jedna momčad ovdje koja ne misli isto”.

“Godina bez problema je jednostavno nemoguća. Želimo Hondi i Toro Rossu uspješnu suradnju, ali naš je fokus na našem napretku. Vrlo smo zadovoljni s prvim pokazateljima na stazi”, navodi Brawn.

“Drago nam je da Renault igra poštenu igru jednakosti s momčadima kojima prodaje motor. Nismo ni mislili da to neće biti slučaj, a najnovija FIA-ia inicijativa je to samo potvrdila, zaključio je Brawn.