Lewis Hamilton smatra da će se kvaliteta Formule 1 pogoršati ako Kimi Raikkonen napusti sport. Izjava aktualnog prvaka dolazi u jeku izvještaja u kojima stoji da Finac na kraju sezone gubi sjedište od mladog Charlesa Leclerca.

Iz mnogih etabiliranih medija dolaze još uvijek neslužbene informacije kako je Charles Leclerc potpisao ugovor s kojim će postati kolega Sebastianu Vettelu u Ferrariju.

Raikkonenovo maestralno izdanje u kvalifikacijama za VN Italije nije imalo veći značaj jer se navodno radi o posljednjoj profesionalnoj odluci nedavno preminulog Ferrarijevog predsjednika Sergija Marchionnea.

Raikkonen se u utrci protiv dva Mercedesa jučer nije uspio izboriti za pobjedu pred Ferrarijevom domaćom publikom. Srebrna je strijela strateški nadmudrila Scuderiju i očitala im lekciju koju su crveni stratezi vjerojatno prespavali.

Iako nije uspio pobijediti utrku, Kimi je na postolje dočekan ovacijama tifosa.

“Mislim da će nedostajati sportu. Nikad nisam tajio da sam prije ulaska u Formulu 1 prilikom vožnje u virtualnim igricama uvijek odabirao Kimija u McLarenu. Zamišljao sam da sam ja on”, govori Hamilton.

“Ponekad se sjetim i prvog McLarenovog F1 bolida koji sam vozio. Znam da je imao Kimijeve postavke i ovjes kakav je on koristio…Sjećam se tog dana kao da je bio jučer”, govori Lewis.

“Bilo je to sjajno iskustvo i za mene jako cool jer mislim da su nam vozački stilovi bili slični. Osjećao sam se udobno vozeći se s njegovim postavkama”, nastavio je.

Hamilton je nastavio s odavanjem priznanja na zavidnoj karijeri 38-godišnjem veteranu: “Bilo je sjajno natjecati se s njim. Čast mi je što smo se utrkivali za naslov jer je jedan od najboljih finskih vozača i doimao se hladan poput leda”.

“Mislim da još ima prilike i potencijala za pokazati svoje vještine. Meni ne izgleda kao da stari. Možda je to do finskih gena, a možda je i do saune ili leda…”, zaključio je dobro raspoloženi Hamilton.