Prvaci Lewis Hamilton i Fernando su složni oko kvalitete utrke. Alonso smatra da je Monako najdosadnija F1 utrka u kalendaru, dok je Hamilton otišao korak dalje kazavši da ovo uopće nije bilo utrkivanje.

Vodeći su bolidi držali spor tempo zbog čega je procesijska gusjenica trajala do samog kraja utrke. Vozači su trebali biti jako oprezni s novim hipermekim gumama.
Pozicija na stazi je bila ključna pa su svi vodeći odabrali jedan ulazak u boks za što manji rizik jer smo pretjecanja bez Maxa Verstappena mogli nabrojati na prste.

Lewis Hamilton je za utrku kazao da je najdosadnija ove sezone: “Mi smo samo kruzali od šestog kruga. Doslovno kruzali, tako da ovo nije bila utrka”.
“Daniel je obavio sjajan posao i drago mi je zbog njega, dok smo mi ostali prigušili motore i sigurno došli do kraja. Ne znam je li ovo bilo zanimljivo za pratiti gledateljima”.

Bez sigurnosnog automobila na VN Monaka je nedostajalo ključnog elementa i pokretača radnje – preokreta. Fernando Alonso je to nakon prošlogodišnje stanke u kneževini i nastupu na Indy500 najbolje uvidio.

“Ekstremna dosada. Iskreno, ovo je vjerojatno bila najdosadnija utrka. Bez SC-a, bez žutih zastava, mislim da sport mora razmisliti o showu jer ovo je bilo razočaranje”, govori Alonso.

McLarenov vozač napominje kako odgovornost više leži na stazi negoli širim i aerodinamičnijim bolidima: “Mislim da je do Monaka, a on je takav kakav je. Kako smo startali, tako smo i držali poziciju na kojoj bi vjerojatno i završio da nije bilo kvara mjenjača”, kaže Alonso.

“Vjerujem kako smo trebali dati nešto pratiteljima na kraju utrke da se iskupimo za cijenu karte koju su platili”, zaključio je Alonso.