Danielu Ricciardu istječe ugovor na kraju iduće sezone s Red Bullom. S obzirom da je Max Verstappen produžio ugovor do kraja 2020. godine, Ricciardo je postao ključni igrač na tržištu vozača.

Daniel Ricciardo ima tihu želju o kojoj je kazao tek prošlog vikenda u Austinu. Australac želi ići k Lewisu Hamiltonu, uskoro službenom ovosezonskom prvaku i rivalu na vrhuncu forme.

Hamilton komentira da se ne boji nikoga jer je za momčadske kolege već imao tri šampiona i po njemu jedne od najtalentiranijih vozača današnjice.

Na upit kakvo bi mu bilo partnerstvo s Ricciardom je odgovorio: “Pozdravio bih izazov da se natječem s njim. Doista mi nije bitno protiv koga se natječem”.

“Već sam se utrkivao s najboljim po mome mišljenju Fernandom Alonsom. Interesantno mi je i drago što želi voziti sa mnom u timu. Vjerujem da bi to bilo dobro za njega jer bi mu pomoglo usavršiti se”, dodaje Lewis.

“Daniel ima izvanrednog timskog kolegu i jako se mora truditi i raditi da ga pobijedi. Da biste se natjecali protiv ostalih, prvo morate pobijediti onoga pokraj sebe”, navodi Britanac.

“Daniel je fantastičan vozač i bila bi privilegija imati ga za timskog kolegu. Odličan je karakter i donosi mnogo pozitivne energije u momčad.”

Dolaskom Valtterija Bottasa, Lewis je povratio samopouzdanje koje je poljuljao prijašnji kolega Nico Rosberg. Intenzivna borba za naslov svjetskog prvaka i napeta atmosfera unutar momčadi s umirovljenim Nijemcem je nešto što se treba izbjeći prema Hamiltonovim riječima.

“Harmonija unutar momčadi je ključna kad se biraju kolege. Momčad je s Valtterijem dobila odličnog vozača s kojim uživam raditi i utrkivati se. Dok god održavaš taj pozitivan ritam u timu, užitak je raditi u harmoniji koja je izuzetno bitna”, zaključio je Lewis.