Red Bullov vozač Pierre Gasly kaže da nema vremena za gubiti oko ‘debilnih’ špekulacija u vezi njegove budućnosti u F1.

Gasly prolazi teško razdoblje nakon prelaska u seniroski Red Bullov tim. Prošle je godine bio u vrlo dobroj formi u Toro Rossu, ali ove godine je predaleko od Maxa Verstappena.

Česti zaostaci i od pola sekunde u kvalifikacijama za momčadskim kolegama su probudile špekulacije o Red Bullovoj potrazi za novim vozačem. Poslije VN Monaka, Austrijanci su se navodno povezali s Nicom Hulkenbergom.

Savjetnik dr. Helmut Marko je također imao ozbiljan razgovor s mladim Francuzom jer želi raščistiti i učiniti jasnim neke stvari.

“Iskreno, ne želim gubiti ništa vremena oko ovakvih gluposti. Imam važnijih stvari oko kojih se brinem. Ovakve su priče samo loše novinarstvo i ne želim ih uopće komentirati”, kazao je Gasly pred vikend u Montrealu.

Kolega bivšeg Red Bullovca Ricciarda, Nico Hulkenberg, je odbacio poveznice s Red Bullom. Kaže da su to izmišljotine tj. ‘fake news’, ali i našalio se kazavši da su mu godile egu.

Gasly je trenutno šesti u poretku vozača, ali ni sjena onoga što Verstappen trenutno izvodi. U Red Bullu su pred početak sezone napomenuli kako će Gasly dobiti potrebito vrijeme za prilagodbu.