Novi kalendar za iduću sezonu je odobren nakon sastanka stručnog vijeća FIA-e. Prema njihovoj odluci, iduće sezone će se voziti 21 utrka.

Novost su povratak VN Njemačke i VN Francuske koja je zadnji put vožena 2008. godine.

“Ponosni smo na povratak Njemačke i Francuske u svjetsko prvenstvo 2018. godine tako da naši dioničari i ulagači imaju vremena za što kvalitetniju pripremu”, kazao je vlasnik Formule 1 Chase Carey.

Francuska je bila jedna od sedam država u kojoj se vozila prva utrka prvenstva 1950. godine. Voziti će se na moderniziranoj stazi Paul Ricard prvi put nakon 1990. godine.

“Broj utrka se povećao jer smo dobili brojne upite potencijalnih domaćina koji su se željeli priključiti. Željeli smo da trenutni promotori osjete napor koji smo uložili da svaka utrka bude posebna. Nadam se da su to prepoznali i navijači, a ponajviše ulagači. Ako uspijemo od događaja napraviti unikatno i nezaboravno iskustvo tada će cijeli F1 obitelj imati benefit”, zaključio je Chase.

Predsjednik FIA-e Jean Todt je pozdravio povratak dvije automobilistički jake nacije – Francuske i Njemačke.

“Obje su države duge i bogate tradicije u F1. FIA je iznimno zadovoljna sklopljenim dogovorom i veseli se povratku na staze koje su u povijesti itekako bile značajne”, kazao je Todt.

Predviđeni je početak sezone 25. ožujka u australskom Melbournu, a kraj 25. studenog u Yas Marini u Abu-Dhabiju.

Pri izradi kalendara, cilj je bio da se ne promijeni duljina ljetne i zimske stanke što znači da će utrke biti učestalije. Rezultat je toga da po prvi put u povijesti F1 vidimo tri Velike nagrade u samo tri tjedna razmaka!

No automatic alt text available.

 

Broj utrka po kontinentu:

EUROPA – 11
AZIJA – 5
SJ. i J. AMERIKA – 4
AUSTRALIJA – 1