Force Indijini vozači Sergio Perez i Esteban Ocon su se ponovno našli u isto vrijeme na istom mjestu. Meksikanac je u prvom zavoju napao mlađeg kolegu s unutarnje strane i oštetio prednji dio Oconove podnice, a sebi prednje krilo.

Iako je incident prošao nezapaženo zbog sudara dva Red Bulla, očito je da ne cvjetaju ruže među borbenim kolegama, unatoč dva interna sastanka s vodstvom momčadi.

Esteban Ocon je startao ispred Sergija Pereza koji je odlično krenuo s crte i do prvog zavoja se našao kotač uz kotač s kolegom. Meksikanac je držao unutarnju stranu i prilikom skretanja za prvi zavoj otišao široko, udario kolegu i poslao ga zaobilaznim putem.

Ocon je nakon utrke otkrio kako je pretrpio oštećenje zbog nesmotrenog poteza Pereza. To ga je koštalo brzine i bolje pozicije u konačnom poretku.

Ovo im je treći incident u posljednjih pet utrka koji ih srećom nije puno koštao. Perez je završio osmi, a Ocon jedno mjesto iza čime su nastavili dobru tradiciju dvostrukih osvajanja bodova za Force Indiju, unatoč unutarmomčadskim tenzijama.

“Start je bio poprilično neuredan. Ne znam što je Sergio učinio, ali je vjerojatno pogriješio točku kočenja i otkidao mi prednji dio podnice pa je moglo i gore završiti”, govori Ocon.

“Odličan je uspjeh nakon teškog početka vikenda s oba vozača završiti u bodovima, ispred jednog McLarena i oba Renaulta. Možemo ići sretni na odmor”, zaključio je Ocon.