Iz Force Indije navode da se bližu kraju dogovora sa Sergijom Perezom oko nastavka suradnje. Bit će to peta sezona za Meksikanca u momčadi Vijaya Maliye.

Sergio Perez se priključio momčadi Force Indije 2014. godine nakon teške sezone u McLarenu. U novoj se momčadi odlično snašao i povratio reputaciju kakvu je još stekao u Sauberu osvajanjem postolja.

Perez je tokom vikenda na Hungaroringu naglasio kako priželjkuje da zna sudbinu za iduću sezonu do VN Belgije. S obzirom da je Ferrari blizu sklapanja ugovora s Kimijem Raikkonenom, Meksikancu ne preostaje drugo već se zadovoljiti Force Indijom. U opciji je još i prelazak u Renault, bivšem kolegi Hulkenbergu.

Za Pereza je zainteresirana i momčad Williams koji su već prošle godine pokazali interes.

Force Indijin šef Otmar Szanfauer je obznanio kako je dogovor s Perezom pred sklapanjem: “Još nismo ništa potpisali sa Sergijom, ali nismo daleko”, kazao je.

“Mislim da ga možemo srediti do Spa. Velika je šansa da ćemo nastaviti suradnju s trenutnom postavom, ali ne mogu ništa sa potpunom sigurnošću kazati jer s oba nemamo ništa potpisano”, dodao je.

Szafnauer je spomenuo Plan B ukoliko izgube Pereza. On ima u fokusu Pascala Wehrleina koji će vjerojatno izgubiti mjesto u Sauberu koji postaje Ferrarijeva juniorska momčad za 2018. godinu. Wehrlein i Ocon su Mercedesovi juniorski vozači, a Mercedes opskrbljava Force Indiju pogonskom jedinicom.

“Uvijek će biti plan B iako vjerujem da će Perez ostati u našem timu. Ako iz nekog razloga ne nastavimo suradnju s Checom, morat ćemo pogledati što imamo u ponudi, uključujući Wehrleina”, kazao je Szafnauer.

“Mislim da će vozači biti sve bolji je više znaju. Dogodine će se i motori poboljšati. Mi puno radimo na bolidu i nadam se da ćemo se primaknuti vodećima u poretku dogodine”, zaključio je Szafnauer.