Force India s novom podnicom na VN Španjolske

Zamjenik glavnog šefa Force Indije Bob Fernley očekuje da će nova podnica koju će koristiti od VN Španjolske riješiti aerodinamičke probleme.

Iako su dosad osvajali bodove u svim utrkama, ponajviše mogu biti zahvalni Mercedesovoj pogonskoj jedinici. Zasad su prema riječima zamjenika Fernleya slabi u sporim i zavojima srednje brzine za što krivi lošu korelaciju podataka iz zračnog tunela i sa staze.

Uvjeren je kako će problem uskoro riješiti: “Znamo točno o čemu se radi, tehnički direktor Andy Green i ostali inženjeri su to uočili već na prvim testovima u Barceloni. Povezano je s aero platformom tj. kada promijenite jedan dio, onda morate raditi nove prateće izmjene”.

Fernley je potvrdio da se konkretno radilo o gubitku brzine i da su se vozači žalili na nestabilnost te nekonzistentnost u zavojima.

Da bi bolid vrhunski funkcionirao, svaki dio mora biti dobro posložen. Od prednjeg krila i pratećih elemenata, bočnog krila, podnice do stražnjeg krila i difuzora, sve treba funkcionirati kao jedno za savršeni protok zraka koji stvara efekt prijanjanja za podlogu.