Zamjenik glavnog šefa Force Indije Bob Fernley očekuje da će nova podnica koju će koristiti od VN Španjolske riješiti aerodinamičke probleme.

Iako su dosad osvajali bodove u svim utrkama, ponajviše mogu biti zahvalni Mercedesovoj pogonskoj jedinici. Zasad su prema riječima zamjenika Fernleya slabi u sporim i zavojima srednje brzine za što krivi lošu korelaciju podataka iz zračnog tunela i sa staze.

Uvjeren je kako će problem uskoro riješiti: “Znamo točno o čemu se radi, tehnički direktor Andy Green i ostali inženjeri su to uočili već na prvim testovima u Barceloni. Povezano je s aero platformom tj. kada promijenite jedan dio, onda morate raditi nove prateće izmjene”.

Fernley je potvrdio da se konkretno radilo o gubitku brzine i da su se vozači žalili na nestabilnost te nekonzistentnost u zavojima.

Da bi bolid vrhunski funkcionirao, svaki dio mora biti dobro posložen. Od prednjeg krila i pratećih elemenata, bočnog krila, podnice do stražnjeg krila i difuzora, sve treba funkcionirati kao jedno za savršeni protok zraka koji stvara efekt prijanjanja za podlogu.