Predsjednik FIA-e Jean Todt navodi kako nije imao ozbiljnijih ponuda za pristupanje prvenstvu od strane potencijalno novih Formula 1 momčadi.

Ranije ove godine, Zoran Stefanović je iskazao želju za pristupanje prvenstvu pod imenom Stefan GP. Uz njega je i grupa iz Kine procjenjivala ulazak u najbrži cirkus.

Iako je Todt ostvario kontakt sa zainteresiranim kandidatima, nisu ga uvjerili u ozbiljnost projekta kako bi im otvorio mjesto na gridu.

“Kad vidimo ozbiljnu ponudu kao što smo imali s Haasom, započet ćemo pregovore i otvoriti prostor na gridu”.

Formula 1 je nekoć imala kapacitet od 26 bolida na gridu, ali ih nije toliko imala od sredine 90-tih. Todt kaže da F1 sada ima želju 24 bolida na gridu, iako “nikada ne valja reći nikada” ukoliko 13. momčad pokaže interes.

“Trenutno brojimo 10 momčadi i 20 vozača. Imamo vrlo dobro prvenstvo. Otvorena su još 2 momčadska mjesta i rado ću poslušati zainteresirane i razmotriti ponudu”, govori Todt i zaključuje: “Jako radimo kako bismo imali još bolje prvenstvo”.

S obzirom da je samo pet i pol mjeseci do predsezonskih testiranja za 2018. godinu, a nove momčadi nema na vidiku, realan im ulaz preostaje tek za sezonu 2019.