Sebastian Vettel i Ferrari drugi vikend za redom osvajaju start s najbolje pozicije. Ferrarijevci su napravili čak pola sekunde brže vrijeme od Mercedesovih vozača u kvalifikacijama za VN Kine.

Seb Vettel je u posljednjem sektoru osigurao najbolju startnu poziciju ispred kolege Kimija Raikkonena koji je izgledao da će osvojiti prvu Pole poziciju. Finac je imao blagu prednost u prva dva sektora, ali četverostruki prvak je uspio pronaći nešto vremena na najjačem kočenju i za manje od desetinku pobijediti.

Ferrari je imao osjetno bolju trakciju i prianjanje od rivala iz Mercedesa koji im danas nisu bili dostojna konkurencija. Sa zaostatkom od preko pola sekunde za Vettelom, čeka ih težak posao u utrci jer osim jakog Ferrarija, Red Bull im puše za vratom.

Red Bull pogonjem Renaultom je već pokazao kako je brzina u kvalifikacijama nije njihova snaga tokom vikenda. Nedostatak magičnog dugmeta je veliki hendikep u kvalifikacijama, ali će sutra u utrci svakako pokušati napasti postolje. Max Verstappen i Daniel Ricciardo su poznati kao agresivni napadači i realna prijetnja srebrnim strijelama

Nico Hulkenberg u Renaultu je najbrži od “ostalih” ispred preporođene Force Indije i Sergija Pereza. Renault je potvrdio vrlo dobru formu i s Carlosom Sainzom koji je osvojio deveto mjesto, dok Force India nakon teških uvodnih utrka napokon s pravom mogu ciljati osvajanje bodova.

Krug osvajača top 10 pozicija je zatvorio Haasov Romain Grosjean, ali sutra ima Magnussena i Ocona za vratom. Grosjean će morati startati s nepovoljnim ultramekim gumama, dok će mu kolega i sunarodnjak Ocon imati mogućnost odabira najpovoljnije smjese gume.

Izjave osvajača najboljih pozicija:

#1 Sebastian Vettel: “Bolid je bio sjajan i jako sam zadovoljan. Znao sam ako učinim čisti krug da ću biti vrlo dobar”.

#2 Kimi Raikkonen: “Vidit ćemo sutra što možemo. Pokušat ću se poboljšati. Utrka je duga i treba se držati van problema”.

#3 Valtteri Bottas: “Mislim da je situacija bila čista danas. Jednostavno nismo imali razinu prianjanja poput Ferrarija”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.