Felipe Massa se ovaj put definitivno na kraju sezone povlači iz svijeta Formule 1.

Brazilski je veteran odlučio već prošle godine napustiti najbrži sport, ali iznenadno umirovljenje Nice Rosberga i transfer momčadskog kolege Valtterija Bottasa iz Williamsa u Mercedes mu je pružilo još jednu priliku.

“Vratio sam se na zahtjev Williamsa na jednu godinu, ali ovaj put sam donio konačnu odluku. Posljednji se put utrkujem u Brazilu i Abu Dhabiju”, kazao je Massa putem objave na društvenim mrežama.

“Želio bih se zahvaliti svim svojim obožavateljima, prijateljima, sponzorima, a ponajviše obitelji na danoj podršci”.

“Ovo nije moj kraj, nadam se da ćete me i dalje nastaviti pratiti u utrkama drugih kategorija”, poručio je Massa.

Massin najveći uspjeh u karijeri je drugo mjesto u poretku 2008. godine. Za naslov prvaka se borio s Lewisom Hamiltonom do posljednjeg zavoja utrke u Brazilu.

Sljedeću je godinu u Hungaroringu zadobio teški udarac federom u kacigu zbog čega je propustio ostatak sezone. Po povratku je bio momčadski kolega s Fernandom Alonsom, a to razdoblje je opisao jednim od najtežih u karijeri jer je Alonso svu pažnju momčadi skrenuo na sebe.

Malo koji obožavatelj sporta će zaboraviti već kultnu naredbu iz 2010. na Hockenheimu: “Fernando is faster then you”, dok se Brazilac nalazio u vodstvu utrke.

Od 2014. godine do danas vozi u Williamsu te je pružio solidne partije momčadskom kolege. a današnjem Mercedesovu vozaču Valtteriju Bottasu.

Ovu je sezonu igrao ulogu mentora novaku Lanceu Strollu s gotovo bratskim savjetima i vožnjom na stazi.