Felipe Massa najavio povlačenje na kraju sezone

felipe massa

Felipe Massa se ovaj put definitivno na kraju sezone povlači iz svijeta Formule 1.

Brazilski je veteran odlučio već prošle godine napustiti najbrži sport, ali iznenadno umirovljenje Nice Rosberga i transfer momčadskog kolege Valtterija Bottasa iz Williamsa u Mercedes mu je pružilo još jednu priliku.

“Vratio sam se na zahtjev Williamsa na jednu godinu, ali ovaj put sam donio konačnu odluku. Posljednji se put utrkujem u Brazilu i Abu Dhabiju”, kazao je Massa putem objave na društvenim mrežama.

“Želio bih se zahvaliti svim svojim obožavateljima, prijateljima, sponzorima, a ponajviše obitelji na danoj podršci”.

“Ovo nije moj kraj, nadam se da ćete me i dalje nastaviti pratiti u utrkama drugih kategorija”, poručio je Massa.

Massin najveći uspjeh u karijeri je drugo mjesto u poretku 2008. godine. Za naslov prvaka se borio s Lewisom Hamiltonom do posljednjeg zavoja utrke u Brazilu.

Sljedeću je godinu u Hungaroringu zadobio teški udarac federom u kacigu zbog čega je propustio ostatak sezone. Po povratku je bio momčadski kolega s Fernandom Alonsom, a to razdoblje je opisao jednim od najtežih u karijeri jer je Alonso svu pažnju momčadi skrenuo na sebe.

Malo koji obožavatelj sporta će zaboraviti već kultnu naredbu iz 2010. na Hockenheimu: “Fernando is faster then you”, dok se Brazilac nalazio u vodstvu utrke.

Od 2014. godine do danas vozi u Williamsu te je pružio solidne partije momčadskom kolege. a današnjem Mercedesovu vozaču Valtteriju Bottasu.

Ovu je sezonu igrao ulogu mentora novaku Lanceu Strollu s gotovo bratskim savjetima i vožnjom na stazi.