Vozači Formule 1 kažu da će staza Zandvoort biti strašno brza u bolidima za sljedeću sezonu, ali i da će pretjecanje biti jako težak izazov.

Nico Hulkenberg je već vozio Zandvoort u juniorskim kategorijama i vjeruje kako će povratak F1 biti jako zabavan i dobar party.

“Bit će mjesta za samo jedan motorhome u paddocku tamo, tako da će biti jako interesantno vidjeti tko će dobiti mjesto”, sa smješkom će Hulk.

“Volio sam Zandvoort u juniorskim danim F3, Formule BMW i A1. Donosi mi lijepa sjećanja. Staza je cool i lokacija je odlična, a i očito su Nizozemci nabrijan i željni dobre zabave”, dodaje.

Nijemac očekuje da će brzi zavoj Sheivlak biti spektakularan. “Definitivno je bilo zabavno u njem. To je jedan od onih zavoja u kojem morate imati muda. Siguran sam da će biti ekstreman u F1”, objasnio je.

Valtteri Bottas smatra da je Zandvoort staza starog kova koju će vozači voljeti.

“Napraviti grešku tamo u nekom od brzih zavoja će biti jako skupo. Osjećam da ćemo riskirati sebe na ovakvoj vrsti staze, a to je pozitivan osjećaj za trkaće vozače i radujem joj se”, kaže Valtteri.

“Čak sam i tokom F3 karijere vidio da tamo dolazi masu ljudi i da je atmosfera odlična. Nosim dobra sjećanja i uvjeren sam da će biti dobro”, zaključio je.

1 KOMENTAR

Comments are closed.