Marcus Ericsson je otkrio kako je zabrinut vlastitom budućnošću u Formuli 1. Šveđanin nema ugovor sa Sauberom za 2018. godinu, a momčad gleda i ostale opcije.

Sauber je potpisao višegodišnji ugovor s Ferrarijem kojim će dobijati iste pogonske jedinice kao tvornička momčad. Ovu su sezonu proveli na Ferrarijevom motoru iz prošle sezone.

Jedna od stavki ugovora je da Sauber prepusti barem jedno mjesto vozaču iz Ferrarijeve akademije. S obzirom na novi i jako bliski odnos, postoji vjerojatnost da se uz Charlesa Leclerca i Antonio Giovinazzi uspije ugurati.

Ericssona financijski podupiru isti sponzori momčadi, ali Šveđanin je svjestan kako to i ne mora igrati ključnu ulogu u njegovom slučaju.

“Malo sam nervozan, a i osjećaj je čudan kad pristupaš zadnjim utrkama sezone, a nemaš osigurano mjesto za iduću”, navodi Ericsson.

“Situacija je malo zabrinjavajuća, ali i dalje vjerujem kako ću biti na gridu dogodine. U poslovnom se pak okruženju nikad ne možeš i potpunosti pouzdati dok ne potpišeš ugovor”, dodaje.

“Mislim da sve ovisi o mjeri suradnje između Ferrarija i Saubera i što sve to podrazumijeva. Zbog toga je svo ovo kašnjenje jer Ferrari pokušava dobiti oba vozačka mjesta, a to mi je glavna briga”, objašnjava Šveđanin.

“Poprilično sam uvjeren da ću biti Sauberov vozač osim ako Ferrari ne isposluje i drugo sjedište”, zaključio je Ericsson.