Direktor Formule 1 Chase Carey kaže da Ferrari neće imati specijalni tretman. Bombastična je to izjava u jeku krize na relaciji FIA – Maranello.

Novi vlasnik F1 Liberty Media je od početka svog rukovođenja odlučila krojiti sport po svome. Uz savjetovanje stručnog stožera kojeg predvodi Ross Brawn pripremaju srednjoročne i dugoročne planove i tehnička pravila.

Nakon što se počelo raspravljati o tehničkim pravilima za 2021. godinu, Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne je zaprijetio odlaskom iz sporta. Tadašnji mu je navod bio da ne osjeća kako F1 ide u smjeru s kojim će se složiti. Kao glavno neslaganje s Liberty Mediom je naveo pretjerano pojednostavljenje tehničkog aspekta bolida.

Nakon što je Ferrari zauzeo agresivni stav, napokon smo došli i do izjave glavnog igrača Liberty Medije. Chase Carey napokon iznosi svoju stranu i kaže da se oko uvjeta neće pregovarati!

“Ferrari je od jedinstvene važnosti i legenda sporta, ali mi ćemo ga tretirati kao i svaku drugu momčad”, kazao je Carey za talijanski Corriere della Sera.

“Želimo da ostanu dio naše trkaće kategorije, ali i pokušati promijeniti sport nabolje. Može se doći do rješenja, ali oko našeg glavnog cilja nećemo pregovarati”.

“Za nas je interes obožavatelja na prvom mjestu. Moramo poboljšati spektakl na stazi. Zasad znam da je aerodinamika jedna od problematičnih stavki, ali i neke staze”, dodaje Carey.

Carey je preuzeo kormilo F1 prije 12 mjeseci i zamijenio dugogodišnjeg vođu Bernija Ecclestona. Amerikanac je zadovoljan s dosad obavljenim poslom: “U početku je najbitnije posložiti organizacijske stvari, i to smo učinili”.

“Sada nam treba svježeg zraka u okružju jer smo dosad slušali većinom negativne stvari. Sada je sve otvorenije i dostupnije, puno je društvene aktivnosti, cijene karata su snižene i pripremili smo podlogu za obožavatelje. Te stvari donose brze promjene”, zaključio je Carey.