Valtteri Bottas smatra da će se nakon prve pobjede odnos s momčadskim kolegom i ostalim rivalima zakomplicirati.

Finac je na VN Rusije pokazao konkurentima kako je spreman za krajnje dosege već ove sezone. Iako su ga najbliži konkurenti pohvalili i srdačno mu dali ruku po završetku utrke, Bottas drži kako će ugodnosti momentalno prestati.

“Hamilton mi je čestitao što je vrlo lijepo i profesionalno od njega. Dosad je bio brži od mene i radi odličan posao. Ovo će biti duga sezona s mnogo borbe na stazi. U nekim će trenucima biti zeznuto, a naročito u slučaju izravne borbe za naslov. Tada će se morati manje pričati, a više boriti na stazi”, kaže Bottas.

Mercedesov šef Toto Wolff smatra kako prva pobjeda neće utjecati na Bottasa, ali Bottas kaže da je puno dobio na sampouzdanju. Nakon sjajne izvedbe i zaslužene pobjede, Bottas želi ponoviti uspjeh.

“Prva pobjeda je nešto specijalno. Uvijek vjerujem u sebe jer nema smisla biti ovdje ako ne vjeruješ u vlastite sposobnosti. Ako misliš da ne možeš pobijediti, trebao bi ostati doma”, konkretan je Bottas.

Za Finca su rezultati jedino što znači u svijetu motorsporta. “Broj bodova, pobijeđenih utrka i osvojenih podija. Takva su pravila igre”, kaže Bottas.

“Sad kad je sve gotovo, želim ponavljati uspjehe. Nije tako jednostavno ove godine. Borba će biti strašna u prvoj polovici sezone. Četiri vozača će biti u igri”, zaključio je 27-godišnji Finac.

 

screenshot: facebook.com/pg/ValtteriBottas