Valtteri Bottas smatra da će gume imati sve manju ulogu u borbi za naslov između Mercedesa i Ferrarija.

“Gume su se preko zime promijenile i teže nam je svladati sve komponente za različite podloge. Mislim da ćemo uskoro svi svladati gradivo i da će se manje pričati o gumama”, govori Bottas.

“Jednom kad naučimo pravilno koristiti i izvlačiti maksimum iz njih u različitim uvjetima, mislim da ćemo biti dosta podjednaki. Onda će se više govoriti o bolidima, postavkama i razvoju paketa”, dodao je Finac.

Mercedes je u dosadašnjem dijelu sezone imao veću degradaciju guma od Ferrarija. Ekipi iz Maranella je to omogućilo agresivniju strategiju u utrci.

Strateški su nadmudrili Mercedese u Australiji, bili su brži i konzistentniji u Bahreinu, a u Rusiji su omogućili Vettelu ekstremno dug stint na ultra-mekim gumama.

“Nismo očekivali ovako jak Ferrari. Napravili su bolji posao od nas tokom zime. Uspijevaju bolje upravljati potrošnjom guma svaku utrku. Biti će veliki izazov pobijediti ih”, navodi Bottas.

“Željeli smo biti ispred i da početak sezone bude bolji, ali generalno gledajući i natjecanje između timova je veliki izazov jer se više trudimo. To čini svaku sesiju i trkaći vikend interesantnijim što je dobro natjecanje, ali i za Formulu 1”, zaključio je Bottas.