Marc Marquez je pokazao nedostatak poštovanja i aroganciju prema ostalim vozačima na VN Argentini, složno navode bivši MotoGP vozači.

Marquez je već u petak vatreno započeo potezom s kojim je zamalo pomeo sunarodnjaka i rivala Mavericka Vinalesa. U subotu se Valentino Rossi žalio na njegovo ponašanje, ali u nedjelju je sve otišlo korak-dva dalje.

Marquez se probijao kroz poredak nakon što je dobio kaznu zbog gašenja motora na startu utrke. Prva žrtva na njegovom pohodu je bio sunarodnjak na Apriliji Aleix Espargaro, a potom i Rossi u istom zavoju 13.

“Jedan od zadnjih zavoja je bio mokar, dok je već svugdje bilo sigurno prestići. Mislim da je imao brzinu i prednost ovog vikenda, ali je pokazao nedostatak poštovanja prema svim drugim vozačima”, započinje bivši MotoGP vozač James Toseland.

“James je u pravu, Marc je imao ogromnu prednost ovog vikenda, skoro sekundu po krugu, ali čini se da je arogancija navrla iz njega”, slaže se bivši MotoGP vozač Neil Hodgson.

“Pitanje je može li se kontrolirati kad se pojavi crvena maglica? Tome smo svjedočili ovog vikenda, velikoj crvenoj maglici”, nastavio je Hodgson.

“Išao se ispričati Valentinu što je dobra stvar, ali morate razumjeti kako u navali adrenalina to i nije najbolja stvar pred kamerama, već poslije kad se svjetla ugase u garaži”, dodao je.

Bivši Yamahim MotoGP vozač Colin Edwards drži nevjerojatnim Marquezov čin. “Nije ovo stvar što je on sebe stavio pod rizik, već što se zabio u nekoliko vozača”, zaključio je.