Alpine kriminalno slab nakon testova?

Alpineov A524 nakon tri dana predsezonskog testiranja izgleda slabo u svim područjima. Neki stručnjaci navode kako je riječ o najlošijem bolidu na gridu.

Testiranja za novu sezonu Formule 1 su iza nas, a već dolazi vrijeme za otvaranje sezone u Bahreinu. Za neke timove testiranja su bila poprilično uspješna, dok drugi i dalje imaju dosta za pokazati.

Jedna od tih momčadi je Alpine s obzirom da su vozači momčadi Esteban Ocon i Pierre Gasly imali respektivno 16. i 17. vremena na sva tri dana testiranja.

“Iskreno nisam se baš fokusirao na druge jer se toliko toga događalo s naše strane.”, komentirao je Gasly za Sky TV.

Mnogi se pitaju u čemu je problem s Alpinom.

 

Već je poznato da Renaultov motor koji se nalazi isključivo u Alpineovim bolidima dosta kaska za ostalim dobavljačima motora. Međutim, to nije jedini problem za momčad iz Enstonea.

Alpine je prošle sezone uvelike promijenio koncept bolida, a već tada je bilo izvjesno da koncept ne funkcionira prema očekivanjima. Na ovogodišnjem bolidu izgleda kako su mane koncepta potpuno izašle na vidjelo.

Novi bolid je pokazao manjak aerodinamične učinkovitosti kao i manjak mehaničkog gripa u odnosu na ostale momčadi.

“Preokrenuli smo bolid naopako, napravili puno testova pa se nadam da će nam neke analize i odgovori donijeti još performansi. I onda ćemo saznati (gdje smo u poretku), nitko se više neće skrivati sljedećeg petka.”, komentira Gasly, zaključivši da će momčad imati težak start u sezonu.

Gasly dodaje kako je i Ocon imao slične dojmove o bolidu nakon testiranja. Valja napomenuti kako je prerano za govoriti o konačnoj formi momčadi, ali pred Alpineom je zasigurno težak početni dio sezone.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.