Fernando Alonso smatra da je Lewis Hamilton ove godine imao laganu kampanju za osvajanje naslova, ali i da je u Meksiku imao priliku vidjeti kako je McLaren dobar u zavojima.

Fernando Alonso je prije utrke u Meksiku ogrebao Sebastiana Vettela navodom kako nema smisla da je osvojio više naslova o Hamiltona.

Iako su Lewis Hamilton i Sebastian Vettel prvi dio sezone vodili borbu rame uz rame, nakon ljetne stanke sve je krenulo nizbrdo za momčad propetog konjića. Činilo nam se da ćemo u drugom dijelu gledati klasik o kojem ćemo moći pričati unucima jednog dana, ali sreća se poigrala s Ferrarijem.

Alonso navodi i da je jedan od nedostataka što Lewis nije imao Rosberga uz sebe, a i što mu Bottas nije bio nikakva prijetnja.

“Bilo mu je vrlo lako ove godine, bez pravog konkurenta unutar momčadi. Prošle se godine borio s Nicom svaku utrku do kraja sezone, a ova godina mu je bila mačji kašalj. Mercedes je osigurao konstruktorski naslov četiri utrke prije kraja, a Hamilton tri. Dovoljno sam vam rekao”, kaže iskreni i nimalo ogorčeni Fernando.

Alonsovo je mišljenje u potpunoj suprotnosti od Hamiltonovog. Novopečeni četverostruki prvak tvrdi kako mu je ovo dosad bilo najteže osvojeno prvenstvo u F1 karijeri.

Fernando očito priprema podlogu za narednu sezonu jer se s Hamiltonom po prvi put ove sezone izravno borio za poziciju na stazi. Alonso se junački branio i pokazao Hamiltonu par trikova unatoč slabijem motoru. Sasvim dovoljno za zastrašivanje s obzirom da će dogodine imati snažniji Renaultov motor s kojim planira napad na vrh.

“Nadam se da će McLaren-Renault promijeniti omjer snaga i otežati posao favoritima. Mislim da je još svjestan koliko sam dobar i vidio je koliko je McLaren dobar bolid u zavojima”, zaključio je Alonso.

I mi se nadamo kako će se McLaren s novim partnerom Renaultom uplesti u borbu za vrh. Zadatak im neće biti lagan, ali u momčad šampionskog pedigrea nikad ne valja sumnjati.

1 KOMENTAR

  1. Fernando Alonso, u pravu si.
    Lewis Hamilton je teški šupak, i ima više sreće nego pameti.

    A i ti, Alonso – sam sebe si shebao…… :facepalm:

Comments are closed.