Bottas prepustio pobjedu Hamiltonu

hamilton botttas rusija

Lewis Hamilton je pobjedom na VN Rusije došao na korak do osvajanja petog naslova svjetskog prvaka. Pobjedu ponajviše može zahvaliti šefu momčadi Toto Wolffu i kolegi Valtteriju Bottasu na prepuštenoj vodećoj poziciji.

Mercedesovi su vozači bili uvjerljivo najbrži ovog vikenda u Sočiju. Startali su iz prvog reda i uspili obraniti vodeće pozicije nakon prvog zavoja, s Bottasom na čelu.

Sebastian Vettel i Ferrari su samo jednom uspjeli poremetiti Mercedesove planove nakon prvog zaustavljanja. Hamilton je dva kruga zakasnio s ulaskom i vratio se na stazu iza rivala Vettela, ali žurno je napao crveni bolid i nakon dugog zavoja 3 se vratio na drugo mjesto, briljantnim pretjecanjem za zavoj 4.

Čovjek koji je danas vodio najviše krugova, a ujedno je i proglašen vozačem utrke je Max Verstappen u Red Bullu. On je startao utrku s tek 19. mjesta, ali je već u prvim krugovima odradio lavovski dio posla s čak 10 pretjecanja.

Odličan je posao napravio i budući vozač Ferrarija Charles Leclerc koji je doveo Sauber do izvrsnog 7. mjesta. On se u početku utrke izborio za pozicije Kevina Magnussena i Estebana Ocona. Time je još jednom potvrdio kakav je kalibar vozača i najavio uzbudljivi nastavak karijere u Scuderiji.

Situacija u prvenstvu se lagano privodi kraju, barem kad je borba za naslov u pitanju. Lewis Hamilton je sada povećao svoje vodstvo na teško uhvatljivih 50 bodova i skupa s momčadi grabi prema novoj dvostrukoj tituli.

Sljedeća se utrka za tjedan dana u japanskoj Suzuki, a vikend bi mogla začiniti jaka kiša.