Max Verstappen se uspio na mišiće izboriti za pobjedu na Red Bullovoj domaćoj VN Austrije i pred brojnim navijačima. Nakon što je pao u poretku zbog jako lošeg starta, Nizozemac je započeo proboj kakav rijetko viđamo i u samoj završnici utrke prestigao Charlesa Leclerca.

Malo tko se mogao nadati nakon moćne izvedbe Ferrarija i Leclerca u kvalifikacijama da će ih Red Bull pogonjen Hondom poraziti. Iako su im oči bile uprte u srebrne strijele i prekid pobjedonosnog rekorda, u pozadini je Max tiho odradio izniman posao i donio prvu pobjedu Red Bull-Hondi.

Ovo je fantastičan razvoj situacije za nove partnere jer su započele brojne špekulacije u vezi Maxove budućnosti ako momčad ne proradi. On im je trenutno glavna karika u lancu kojeg je nekoć vukao Adrian Newey sa svojim genijalnim dizajnovima, dok sada Max nadoknađuje deficit izvanrednom trkaćom vještinom.

VN Austrije nam je priuštila brojne okršaje u svim dijelovima poretka i zanimljivosti u niti jednom trenu nije nedostajalo. Ponajviše je za to zaslužan izmiksan startni poredak jer je Vettel startao s 10. mjesta, a i nekoliko vozača je dobilo kaznu u poretku pa su se trebali probijati na svoje ‘standardne’ pozicije.

Ferrarijev plan o startu na mekim gumama se nije isplatio jer je stavio Leclerca pod ugrozu u završnom dijelu utrke. Red Bull je jako dobro iskoristio srednje gume na startu i Max je unatoč velikom padu u poretku (morao se probijati od 8. mjesta nakon prvog zavoja) uspio uhvatiti vodećeg Leclerca i u žestokom okršaju za pobjedu i poraziti.

Leclerc se žalio na Maxov potez jer je došlo do kontakta kotačima u zavoju 3, ali srećom je sve prošlo bez ikakve štete, osim gubitka vodeće pozicije Leclerca. Incident je još uvijek pod istragom i postoji blagi oblak sumnje o mogućoj kazni Maxu zbog agresivne vožnje, ali ne vjerujemo da će se suci ponovno odlučiti staviti u prvi plan.

Takav bi rasplet štetio svima, osim možda Ferrariju i tifosima. Vjerujemo kako ni Charles ne bi želio za stolom doći do prve pobjede u F1 karijeri.