Joan Mir je ovog vikenda u Aragonu oborio novi rekord u Moto3 klasi, pobjedivši osmu utrku u sezoni. Španjolac sada dijeli prvo mjesto na ljestvici s rivalom Romanom Fenatijem i pokojnim Luisom Salomom po broju pobjeda (9) otkad je uvedena Moto3 klasa 2012. godine.

Poslije utrke je zaradio kaznu od šest mjesta na gridu u Motegiju jer je prema mišljenju sudaca previše vijugao na posljednjoj ravnici. Vozač iz Mallorce je to činio kako bi poništio efekt zavjetrine i otežao konkurentima pretjecanje u zadnjem zavoju.

“Bilo je jako teško održati se u vodstvu grupe. Jako sam sretan što sam pobijedio pred domaćom publikom. Zadnji krug je bio sjajan. Bio sam na rubu i pritiskao koliko god sam mogao”, kazao je Mir po završetku utrke.

“Ovo nam je osma pobjeda u sezoni, osjećam se sjajno, a u Japanu imam prvi put priliku osvojiti naslov prvaka. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, ali to mi nije zasad primaran cilj”.

“Vijugao sam jer je dva kruga ranije DiGiannantonio uradio isto. Vidio sam da neće biti lako jer nikad ne znaš što možeš očekivati od drugih, ali sam si rekao, ako budem u vodstvu, učinit ću isto”, iskren je Mir.

Joan Mir ove godine briljira u veoma kompetitivnoj i izjednačenoj klasi. Ovakvu razinu dominacije ne pamtimo jer se obično vodstvo utrke mijenja svakim krugom, ali sada Mir uvijek nekako dođe do pobjede.

Po završetku trkaćeg vikenda Mir je ostao na posljednjim testovima sezone u Aragonu. “Testirao sam radi sebe za 2018. godinu i pronašao neke zanimljive stvari”.

“Sve je u pronalasku balansa između dobrih i loših stvari koje poslije nekako posložiš. Tokom sezone, prednji dio se ponašao vrlo dobro u utrkama koje sam pobijedio, ali u vezi stražnjeg dijela, moramo nešto popraviti. Mislim da smo na testovima napravili dobar korak i zadovoljan sam time”, zaključio je Joan.

Mir je nedavno napunio 20 godina i već slovi za buduću superzvijezdu. Iza sebe je dosad imao potporu eminentne Moto3 momčadi Leopard Racing, a dogodine prelazi u najjaču Moto2 momčad Marc VDS.

U ugovoru ima klauzulu da ga u slučaju interesa neke od MotoGP momčadi, moraju pustiti. Najvjerojatnije će biti kolega bratu Marca Marqueza, Alexu, dok će Franco Morbidelli u sjedište Marc VDS-ove MotoGP momčadi.