Zarco najbrži na kišnom prvom treningu, a Dovizioso na suhom drugom u Brnu

Johan Zarco je odvozio najbrže vrijeme prvog treninga u kišnim uvjetima na trkalištu Brno, ali situacija se preokrenula u popodnevnom kad se staza osušila. Andrea Dovizioso i Ducatijeva družina je preuzela inicijativu i osvojila četiri od top šest pozicija na stazi koja im ne bi trebala odgovarati paketu.

Ovog nas vikenda u Brnu očekuje promjenjivo vrijeme, a to je najmanje što vozači priželjkuju. Pripremu su započeli u kišnim uvjetima, ali kako je trening odmicao, staza se osušila i dala priliku vozačima da okušaju svoje motore u idealnim uvjetima.

MotoGP vozači su se vratili u akciju nakon mjesec dana stanke, ali posao se u međuvremenu nije zastavio. Honda i Ducati su donijeli vidljiva poboljšanja i modifikacije na motoru, a priča dana su nova prednja krilca na Ducatiju Jorge Lorenza.

Prošle godine su krilca ukinuta zbog sigurnosnih razloga, ali Ducati koji je bio začetnik aerodinamičkog koncepta se nije zaustavio, već prilagodio novim sigurnosnim standardima.

Zabrinjavajuća je forma Yamahe Valentina Rossija i Mavericka Vinalesa s tek 11. i 15. vremenom suhog treninga. Vjerojatno nisu zadovoljni formom jer su se prije vikenda nadali borbi za vrh. Staza Brno bi im trebala odgovarati paketu, ali zasad Ducati i Honda izgledaju brže i uvjerljivije.

Glavne igrače u borbi za naslov prvaka očekuje izazovan vikend, a s obzirom na promjenjive uvjete i neizvjestan ishod.