WRC/FIA ne planiraju objaviti kalendar WRC-a za 2019. prije jeseni. Što bi se reklo, svako ima svoj film…

Nažalost, ima opcija i da Hrvatska planira postati dio kalendara u narednih pet godina, a onda bi bilo razumljivo što nema nikakvih informacija.

No, zapela nam je rečenica Blaženke Divjak (ministrice znanosti, obrazovanja i sporta) izrečenoj na Vladi da se podupire kandidatura za 2019. godinu, a što pak znači da ima nade za sljedeću godinu(tko će čekati pet godina..?).

Zanimljivo je da se s više strana spominje Zagreb, a ne Istra u kombinacijama. Istra ne zato što FIA ima za Hrvatsku planiran termin ljeti, a onda je naravno Istra prepuna i ne previše pogodna za reli.

Tako bi INA Delta bila okosnica WRC-a. Zagrebački reli, koji je ponovo procvao ove godine, nakon godina muka, bio je tik do WRC-a sredinom 90-ih prošlog stoljeća. Tada je imao najveći koeficijent Evropskog prvenstva (20) i bilo je pitanje trenutka kada će zatražiti da nam Auriol, Kankkunen, Sainz, Blomquist, Wilson, McRae zatutnje pod prozorom, no sretni se trenutak nije dogodio. Slijedio je pad INA Delta relija, selidba u Poreč…

Ukratko, sve je moguće pa i da se vratimo paparazzi počecima i tako saznajemo pojedinosti o događaju kojeg željno isčekujemo.