Maverick Vinales i Yamaha su napravili snažni korak prema smanjenju prvenstvenog vodstva Marqueza i Doviziosa. Španjolac je odvozio najbrže vrijeme i ispred domaće publike će startati s najbolje pozicije.

Vinales je iskoristio nesreću favoriziranog Marca Marqueza koji je pao dvije minute prije isteka sesije. U prvom će mu redu društvo praviti sunarodnjak Jorge Lorenzo na Ducatiju i fascinantni Valentino Rossi.

Doktor je trkaćem vikendu u Motorland Aragonu pristupio s teškom ozljedom desne noge nakon pada na enduro treningu, ali to ga nije obeshrabrilo da pomogne mladom momčadskog kolegi u kampanji za osvajanje naslov.

Iz drugog reda će krenuti Honde predvođene Calom Crutchlowom na LCR Hondi. Repsol Hondin dvojac Marquez-Pedrosa se domio vrlo jako u treninzima, ali u kvalifikacijama nisu uspjeli iskoristiti puni potencijal. Očekuje ih vrlo izazovna utrka i proboj prema vrhu.

Vodeći u bodovnom poretku Andrea Dovizioso nije uspio nastaviti jaku formu iz prethodnih utrka i sutra će se morati potruditi sa sedmog mjesta. Dovijev Ducati nije izgledao uvjerljivo poput koleginog.

Aragon je jedna od najbržih staza u kalendaru, a prema vremenskoj prognozi će biti sunčano.

Utrka počinje u 14:00 po našem vremenu.