Maverick  Vinales je osvojio Pole poziciju za VN Italije u Mugellu ispred domaćina Valentina Rossija i Andrea Doviziosa.

Vodeći u poretku Vinales je nastavio s odličnom formom i nastupima. Ostvario je za 0.239s brže vrijeme od momčadskog kolege Rossija i 0,260s od Doviziosa na Ducatiju.

Iako su oba Yamahina vozača pretrpjeli teže padove zadnjih dana, uspjeli su iskoristiti brzinski potencijal motora. Yamaha se odlično ponašala u brzim i srednje brzim zavojima, Ducati je bio odličan na bržim dijelovima staze, dok su Honda i Suzuki podbacili.

Prednji dio Hondina motocikla nije izgledao dovoljno upravljiv i svoju će priliku tražiti u utrci. Interesantan je bolji plasman Danija Pedrosa (5.) od Marca Marqueza (6.) jer je iskusniji Pedrosa obično u slabijoj formi u kvalifikacijama, a u boljoj u utrci.

“Start s drugog mjesta je odličan nakon pada. Nemam više problema. Pao sam i jutros pa sam se morao vratiti u fokus. Natjecanje će u utrci biti odlično, imamo šest jako blizu kvalificiranih vozača”, kazao je Rossi nakon završetka kvalifikacija.

MotoGP utrka iz Mugella za VN Italije počinje sutra u 14:00 sati.

 

Startni poredak:

 1. Maverick Vinales
 2. Valentino Rossi
 3. Andrea Dovizioso
 4. Michele Pirro
 5. Daniel Pedrosa
 6. Marc Marquez
 7. Jorge Lorenzo
 8. Alvaro Bautista
 9. Danilo Petrucci
 10. Tito Rabat
 11. Johan Zarco
 12. Aleix Espargaro