Jacques Villenueve kaže da se Lewis Hamilton putem društvenih mreža ponaša poput Isusa i vjeruje kako su njegovi dramatični činovi iscenirani do maksimalnog efekta.

Uvijek kritično nastrojeni Villenueve se dotakao Mercedesova vozača nakon pobjede VN Njemačke, ali nije puno govorio o izvrsnom nastupu na stazi, već o ponašanju Lewisa van bolida.

“On je zamijenio F1 sa Hollywoodom. Sve što radi je namješteno. Predstavlja se preko društvenih mreža poput Isusa. Način na koji je kleknuo pred auto nakon kvara u kvalifikacijama je bio poput Isusove patnje”, govori Villenueve.

“Poslije utrke je dramatično uperio prst u nebo na podiju, da svi vide tko je poslao kišu”, dodaje.

Za razliku od Villenueve, Hamiltonov šef Toto Wolff brani svog vozača i dopušta mu da se izrazi. Često ga čak i ohrabruje da kaže što misli, pa čak i po cijenu novih kontroverzi.

“On govori što doista misli. Mi smo ljudi i imamo emocije koje su ponekad pod utjecajem onoga što drugi govore. Ponekad te stvari shvatimo osobno”, govori Wolff.

Wolff vjeruje da je Hamiltonovo emocionalno ponašanje jedna od njegovih većih vrijednosti, pa čak i razlog zašto je toliko uspješan.

“On je iznimna sportska zvijezda jer posjeduje fina osjetila i osjetljivost. Ponekad se opustimo, a možda je baš takav bio u nedjelju jer nije očekivao da će pobijediti”, govori Wolff.

“A onda dođeš doma veseo i ne možeš zaspati, upališ TV i vidiš ovakve negativne komentare. Takve stvari zasmetaju”, objasnio je.

“Ali, to njega čini specijalnim individualcem jer performanse kakve je pokazao u Njemačkoj su impresivne. Bio je četiri sekunde brži po krugu od ikoga. Imao je nove i bolje gume, ali svakako je napravio nevjerojatan posao”, dodaje Wolff.

“I da Vettel nije izletio, Lewis bi pobijedio”, zaključio je.