Sebastian Vettel je odbio odgovoriti na pitanje u vezi Ferrarijeve momčadske naredbe na VN Kine. Četverostruki prvak drži da će mediji prenapuhati događaj.

Redovni pratitelji novosti su svjesni kako medijski naslovi obično koriste udarne citate da privuku publiku, a često i izvlače stvari iz konteksta. U digitalnom dobu, kada je internet dostupan gotovo svima, mnogi imaju priliku pokrenuti blog, portal i kreirati priče po svom njuhu i guštu.

Seb Vettel nije zadovoljan razvojem događaja jer je već bio na meti novinara u vezi momčadske naredbe u prve dvije utrke sezone 2019, a sada i po treći put. Pod svaku cijenu je želio izbjeći škakljiva pitanja nakon jubilarne tisućite F1 utrke.

Vettel priznaje da je tokom utrke, dok je pratio Leclerca imao na umu kako će se ponoviti slična pitanja nakon utrke. Osjećao se bržim od mlađeg kolege i želio je pritisnuti Mercedes, ali nije uspio.

“Hajdemo reći ovako. U trenutku (propuštanja) sam znao da ću se suočiti s ovim pitanjima”, kazao je Vettel.

“Nisam siguran želim li odgovoriti na ova pitanja jer se protivim načinu na koji vi, ili svi vi koji to radite… Uzimate dio odgovora amo, dio odgovora tamo i onda ih stavite u krivo svjetlo”, objašnjava.

“Zato me pitajte za pola sata u boksovima pa vam možda dam iskren odgovor… i ne morate ga uopće zapisati i snimiti”, dodaje.

“Čini se da na takav način mnogi od vas rade. Da, osjećao sam se brže, i da pitali su me iz boksa mogu li ići brže. Odgovorio sam im da mogu. Onda sam bio iznenađen u čistom zraku jer sam upao u probleme i jako sam teško sastavljao krugove”, nastavlja.

“Tek kad sam pronašao ritam, mogao sam početi voziti po svom, ali onda je već Mercedes bio predaleko”, zaključio je Seb.

O situaciju se oglasio i šef Scuderija Mattia Binotto: “Razumijem Charlesa. Žao mi je što mu se dogodilo, ali u tom je trenutku Mercedes išao nešto brže”.

“Pokušali smo dati Sebastianu priliku ako uspije pratiti tempo Mercedes, što je bio u tom trenutku ključ utrke. Nismo koristili naredbu da bi dali prednost jednom nauštrb drugog vozača, već smo razmišljali o utrci”, jasan je Binotto.

“Ako je Charles uznemiren, ima to pravo, ali neke stvari mora prihvatiti. Žao mi ga je, ali možda sljedeći put on bude dobio prednost”, zaključio je šef Scuderije.

Charles Leclerc je gospodski i mirno prihvatio naredbu, ali razočaranje nakon utrke nije mogao sakriti. Samo se želio maknuti od reportera koji su vrebali priliku da ga uhvate na krivoj nozi.

“Imao sam dobar start, ali je prvi stint bio neuredan jer ste vidjeli što se dogodilo na TV-u. Mislim da moram razumjeti punu sliku i popričati s inženjerima kako bih razumio ovu odluku”, kazao je Leclerc.

“Znam da ću se vratiti jači. Moram proučiti podatke i popričati s inženjerima. Ne bih želio raditi smiješne komentare prije toga”, zaključio je Leclerc.